Pendik Musıkî Derneği

Koro

Image 04

Türk Müziğine ve Türk kültürüne hizmet gayesi ile 1989 yılında 17 kurucu üye tarafından kuruldu. 1989 yılının Eylül ayında Klâsik Türk Müziği korosu, Bestekâr Sayın Zeynettin Maraş yönetiminde, Pendik' in ilk Musıkî derneği olma heyecanı ve sorumluluğu ile çalışmalarına başladı.

Türk Sanat Müziği Korosu ile Pendik'te bir ilki gerçekleştiren derneğimiz, Soner Özbilen yönetiminde Türk Halk Müziği Korosunu kurarak yine bir ilke imza atmıştır. Koro üç yıl süresince çalışmalarını sürdürmüş ve başarılı konserler vermiştir.

1994 yılında Türk Sanat Müziği koro şefliğine Sayın Alâaddin Aday getirildi. Alâaddin Aday 2001 yılına kadar bu görevi başarı ile yürüttü. Görevi süresince Pendik içinde ve dışında 14 konser yaparak Türk Müziğine hizmet etti. Türk Müziğinin Klasik çizgi ve üslûbunu benimseyen derneğimiz, birçok genci Türk Müziği camiasına eğitici ve sanatçı olarak yetiştirme başarısını gösterdi.

2001 yılında Pendik Musıkî Derneği içinden yetişen ve Türk Müziği Konservatuarı eğitimi yapan Soner Akşehirli koro şefliğine getirildi. 2001-2002 sezonu içinde Soner Akşehirli, biri Pendik Belediyesi Kültür Etkinlikleri içinde olmak üzere 3 başarılı konser vererek sezonu kapattı.

Pendik Musıkî Derneği, 2007 yılı itibariyle yine kendi bünyesinden yetişmiş olan Murat Büyükkaya idaresinde, yeni bir oluşum ve yeni üyeler ile çalışmalarına başlamıştır. Murat Büyükkaya yönetiminde 2007 - 2013 yılı içinde 16 konser gerçekleştirilmiştir.

Bir milletin varlığının devamını sağlayan en önemli iki unsur dili ve kültürüdür. İşte bu çok önemli iki unsuru birden içinde barındıran Musıkîmiz bize en önemli yadigârdır. Derneğimiz, bu kutsal emaneti ciddiyetle ve heyecanla taşımakta, bu anlayış çerçevesinde, vatanına ve bayrağına sadık bir kurum olarak kültürümüze hizmet etmektedir.

Çalışma Saatleri