Pendik Musıkî Derneği

Eğitmenler

Image 04 Koro Şefi - Murat Büyükkaya

28.09.1976 Sakarya doğumlu Murat Büyükkaya, musıkî eğitimine 1995 yılında Pendik Musıkî Derneğinde başlamıştır. İlk Türk müziği eğitimini dernek bünyesinde, hocası Alaaddin Aday'dan almıştır. 1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler bölümünü kazanmış ve 2003 yılında mezun olmuştur. Eğitimi süresince Fikret Erkaya, Nevzat Atlığ, Alaeddin Yavaşca, Selahattin İçli, Erol Sayan, Çetin Körükçü gibi değerli hocalarla çalışma fırsatı bulmuştur.

İlk şeflik deneyimini 2002 yılında İzmit Musıkî Cemiyetinde yaşayan Murat Büyükkaya, 2004 yılında Adalar Kültür ve Musıkî derneğini, 2005 yılında Pendik Musıkî derneğini çalıştırmaya başlamıştır.

2007- 2008 tarihleri arasında İstanbul İl Müftülüğünün kurduğu koroyu yöneten Murat Büyükkaya; 2007-2012 tarihleri arasında Şehr-i İstanbul Musıkî Topluluğu, 2011-2013 tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi Çalışanları Korosunu çalıştırmıştır.

Halen Pendik Musıkî Derneği, Adalar Kültür ve Musıkî Derneği, Bahariye korosu, Anadolu Musıkî Derneği, Sarkuysan A.Ş. Türk Müziği korosu, Friterm A.Ş. Türk Müziği Korosunu çalıştırmaktadır.

Aynı zamanda saz sanatçısı olan Murat Büyükkaya; 2007 senesinden itibaren Maltepe Musıkî Eğitim Derneğinde Viyolonsel bölümü hocası olarak görev yapmakta, yurt içi ve yurt dışı konserlere katılmaktadır. Murat Büyükkaya Boğazhisar Kolejinde Müzik öğretmeni görevinide sürdürmektedir.

Image 04

Alper ASUTAY – Keman Eğitmeni

Alper Asutay İstanbul'da doğdu. İlkokul yıllarında müziğe olan ilgisini,1998 yılında Cahit Peksayar refakatinde keman çalışmalarına başlayarak kemancılık yoluna adım atmıştır.

Bu dönem içerisinde Klasik Türk Müziği keman eğitiminin yani sıra Batı Müziğine ve çeşitli dünya müziklerine ilgi duydu. Klasik Bati Müziği eğitimini Prof. Saim Akçıl'dan Konservatuar döneminde (Haliç Üniversitesi)aldı.

Alper Asutay 2005 yılında piyasaya sunulan Relaxation Music /keyif albümünde solo keman icra etti. 2011-2012 yılları arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nda keman sanatçısı olarak görev yaptı. Halihazırda, TRT İstanbul Radyosu ve birçok kurum, solist, grupların konser, stüdyo çalışmalarında; dizi, film müziklerinde keman sanatçısı olarak refakat etmektedir.

Öğretmenlik:

Maltepe Musiki Eğitim Vakfı (Başlangıç 2003)

Pendik Belediyesi Müzik Kursları (Başlangıç 2005)

Pendik Musiki Derneği (Başlangıç 2008)

Çalışma Saatleri